O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Vijesti s VU

Na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) u Osijeku, 26. travnja 2019. godine bit će održan 4. Girls in ICT Day u cilju promicanja informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT) i zanimanja u tom području među učenicama osnovnih i srednjih škola.

Motiviranje djevojaka već u osnovnoj školi ključno je za pobuđivanje interesa za zanimanja u IKT-u, koja će u budućnosti imati sve veći udio u svjetskom gospodarstvu pa tako i gospodarstvu Hrvatske. Veliku ulogu u motiviranju djevojaka imaju njihovi nastavnici, zbog čega će na ovogodišnjem događanju sudjelovati i pedagozi te nastavnici osnovnih i srednjih škola, posebno matematike, informatike i fizike.

U okviru skupa Girls in ICT Day bit će organizirana predavanja i panel rasprava na temu zanimanja budućnosti i motiviranje djevojaka za karijeru u  IKT-u.

Program je dostupan na poveznici.

GirlsInICT

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.