O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Vijesti s VU

Sveučilište u Splitu osmo je sveučilište na rang-listi Times Higher Education, koja obuhvaća sveučilišta iz tzv. Nove Europe, odnosno država pridruženih Europskoj uniji od 2004. godine.

Uz Sveučilište u Splitu iz Hrvatske se na rang-listi pozicioniralo i Sveučilište u Zagrebu i to na zbirnoj poziciji od 31. do 40. mjesta.

Prvo je mjesto zauzelo Sveučilište u Tartu iz Estonije.

Rang-lista obuhvaća 53 institucije iz 12 od ukupno 13 novopridruženih članica EU – najzastupljenija su sveučilišta iz Češke – njih 13, zatim iz Poljske (12), Mađarske (7) i Rumunjske (5).

Priznanje je dodijeljeno upravi Sveučilišta u Splitu, na čelu s rektorom prof. dr. sc. Šimunom Anđelinovićem, 25. travnja na konferenciji „THE Research Excellence: New Europe Summit u Olomoucu, u Češkoj Republici“.

Cijelu rang-listu pogledajte ovdje.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.