O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Vijesti s VU

Članovi Laboratorija za otvorene sustave i sigurnost Fakulteta organizacije i informatike (FOI) 11. lipnja 2015. godine, iz Meteorološko-aerološkog opservatorija u Maksimiru pustili su sondu zakačenu na meteorološki balon u Zemljinu atmosferu.

Puštanje sonde, u sklopu projekta StratoberryPI, obavljeno je uz pomoć stručnjaka osposobljenih za rukovanje vodikom iz Državno hidro-meteorološkog zavoda uz sve potrebne dozvole nadležnih državnih tijela. FOI-jeva sonda, opremljena s dvije kamere, GPS-om, GSM-om, senzorom temperature, vlage i tlaka, ugrađenim računalom RaspberryPi te još nekoliko komponenata, dostigla je visinu nešto višu od dvadeset kilometara.
Na projektu su sudjelovali studenti FOI-ja Tin Fišter, Josip Lisec i Krunoslav Domić te asistenti Ivan Švogor i Tonimir Kišasondi kao mentori.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.