O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Vijesti iz visokog obrazovanja

Europsko udruženje za međunarodno obrazovanje (European Association for International Education - EAIE) predstavilo je istraživanje „EAIE barometar: internacionalizacija u Europi“.

S obzirom da do sada nije bilo opsežnog istraživanja koje se bavi temom internacionalizacije visokog obrazovanja, Europsko udruženje za međunarodno obrazovanje, u suradnji s vodećim europskim istraživačkim i konzultantskim kompanijama, provodi obuhvatnu studiju o internacionalizaciji u Europskom prostoru visokog obrazovanja (EHEA).

Studija je usredotočena na sadašnje stanje u državama EHEA, ključne izazove i faktore razvoja, vještine, specifične potrebe osoblja uključenog u međunarodno obrazovanje, potrebe i mogućnosti unapređenja. EAIE barometar osmišljen je tako da pruži nov i koristan uvid u aktualne prakse pojedinih institucija i izazove s kojima se susreću oni koji su uključeni u procese internacionalizacije obrazovanja.

Svi zainteresirani koji su uključeni u međunarodno obrazovanje unutar EHEA, imaju priliku podijeliti svoja stajališta i iskustva putem elektroničke ankete.

Rezultati će biti prezentirani na EAIE konferenciji koja će se održati u rujnu ove godine, u Pragu, a bit će dostupna i na mrežnim stranicama.

Ostale novosti vezane uz Europsko udruženje za međunarodno obrazovanje možete pročitati u mjesečnom biltenu.

 

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.