O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Vijesti iz visokog obrazovanja

Dvodnevna konferencija pod nazivom 1st Kick off meeting on Tempus project „Lifelong learning for sustainable agriculture in Alps-Danube Adriatic region – LifeADA“, održat će se 27. i 28. veljače 2014. na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Potporu projektu dala je i Agencija za znanost i visoko obrazovanje.

Ciljevi su ovog projekta, razvojem programa cjeloživotnog učenja u području održive poljoprivrede, modernizirati i harmonizirati visoko obrazovanje u zemljama regije koje nisu članice Europske unije te povezati EU i partnerske zemlje u regiji (nečlanice EU) promicanjem cjeloživotnog učenja kao instrumenta trajne modernizacije visokog obrazovanja.

Ciljevi su, također, razvijanje strategije i pokretanje aktivnosti cjeloživotnog učenja u partnerskim institucijama, određivanje mjera i indikatora za cjeloživotno učenje u području održive poljoprivrede te pružanje savjetodavnih usluga.

Cjeloživotno učenje prepoznato je kao jedan od prioriteta ministarstava nadležnih za visoko obrazovanje u regiji Alpe-Dunav-Jadran. S obzirom na konstantni razvoj znanosti i tehnologije u poljoprivredi, postoji potreba za kontinuiranom edukacijom na različitim razinama. U tim je procesima značajna uloga visokoškolskih institucija koje doprinose transferu znanja, a time i većoj konkurentnosti regije i EU. Tako u projektu sudjeluju sveučilišta iz zemalja Europske unije - Hrvatske, Austrije, Njemačke i Slovenija, te sveučilišta iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova i Crne Gore.

Regionalne smjernice koje će biti usvojene od sudionika projekta poslužit će kao platforma za izradu nacionalnih strategija cjeloživotnog učenja.

 

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.