O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Vijesti iz visokog obrazovanja

Informativno-obrazovna manifestacija, Tjedan EU fondova, održava se u Zagrebu od 10. do 14. veljače, u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, Hrvatske gospodarske komore, veleposlanstava pojedinih zemalja članica EU i drugih institucija uključenih u sustav upravljanja i kontrole korištenja EU sredstava.

Cilj je ove manifestacije predstavljanje prioriteta ulaganja RH u idućem financijskom razdoblju 2014.-2020., upoznavanje s praksom zemalja članica Europske unije, razmjena iskustva kroz panel rasprave hrvatskih i stručnjaka država članica.

Tjedan EU fondova započeo je konferencijom Inovacije i EU fondovi na kojoj se raspravljalo o jačanju konkurentnosti hrvatskog gospodarstva putem korištenja strukturnih fondova EU u području istraživanja, razvoja i inovacija. Sudionici su se imali prilike upoznati i s primjerima dobre prakse iz Francuske, pa su tako predstavljeni inovativni projekti financirani iz fondova EU te francusko iskustvo u klasterima.

Tematska područja podijeljena su po danima, a do završetka ovog petodnevnog događanja razgovarat će se o energetskoj učinkovitosti, vodnom gospodarstvu, prometnim investicijama te urbanom i ruralnom razvoju.

 

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.