O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Vijesti iz visokog obrazovanja

U organizaciji Hrvatske stručne skupine za Bolonjski proces i Agencije za mobilnost i programe Europske unije, održat će se okrugli stol pod nazivom „Institucije i financije visokog obrazovanja i znanstvene djelatnosti: stanje, mogućnosti, prijedlozi, izgledi“ u ponedjeljak, 10. prosinca 2012. s početkom u 10:00 u Zagrebu, u Hotelu Dubrovnik, Ljudevita Gaja 1, dvorana „Ban Frankopan“.

Visoko obrazovanje i znanstvena djelatnost u Hrvatskoj u posljednjih desetak godina brojem studenata i zaposlenih te brojem institucija značajno su porasli, no bez odgovarajućeg porasta kvalitete. Svrha je Okruglog stola da potakne javnu raspravu o ovom problemu. Prva je zadaća skupa sagledati kontekst problema i dati prethodnu ocjenu institucionalnih nedostataka, kao i razmotriti neke mogućnosti za promjene radi postupnoga povećanja kvalitete visokog obrazovanja i znanstvene djelatnosti u Hrvatskoj, a uz značajno smanjenje njihovog troška. Druga je zadaća skupa sagledati financiranje visokog obrazovanja u svjetlu europskih trendova ujednačenja financijskog položaja studenata u  visokoškolskom sustavu Republike Hrvatske.

Više informacija o događaju nalazi se na adresi http://www.mobilnost.hr/nio.php?o=394.
Prijave za Okrugli stol vrše se na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
Rok prijave: petak, 7. prosinca 2012. godine

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.