O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Vijesti iz visokog obrazovanja
U okviru projekta „Promicanje kulture kvalitete u visokoobrazovnim ustanovama (PQC)“ kojeg je Udruženje europskih sveučilišta (EUA) u suradnji s Europskom udrugom za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju (ENQA), Sveučilištem Duisburg-Essen, Sveučilištem u Lisabonu i Sveučilištem u Zagrebu, pokrenulo u jesen 2012. godine, objavljen je poziv za iskazivanje interesa za sudjelovanje u radionicama za menadžere za osiguravanje kvalitete.

Projekt PQC je nastavak i nadogradnja nedavno završenog EUA projekta „Ispitivanje kulture kvalitete u visokoobrazovnim ustanovama“ (EQC, 2009-2012). Rezultati istraživanja pokazali su da, iako je većina europskih visokoobrazovnih institucija ustrojila sustav osiguranja kvalitete, oni koji su zaduženi za osiguravanje kvalitete na sveučilištima (dalje: menadžerima za osiguravanje kvalitete) osjećaju potrebu za daljnjom izgradnjom sustava, posebno u tome kako potaknuti sve interesne skupine (studente, akademsko i administrativno osoblje) da preuzmu odgovornost za kvalitetu, odnosno da izgrade kulturu kvalitete.

Prilog: PQC_poziv za sudjelovanje

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.