O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Vijesti iz visokog obrazovanja

13. ožujka 2012. otvoren je natječaj za individualne Marie Curie akcije (MCA) točnije za: mca

- IEF Intra-European Fellowships;
- IIF International Incoming Fellowships;
- IOF International OutgoingFellowship;

Natječaji za ove tri vrste stipendija zatvaraju se 16. kolovoza 2012. godine.

Važno je napomenuti da je osim ovih natječaja do 18. rujna 2012.g. otvoren i natječaj  za predaju projektih prijedloga za CIG - Career Integration Grants - http://cordis.europa.eu/fp7/mariecurieactions/cig_en.html

Gore navedene MCA otvorene su individualnim istraživačima, točnije projektni prijedlog priprema individualni istraživač u suradnji s inozemnom organizacijom koja će mu biti domaćin. Time se razlikuju od drugih MCA (ITN, IRSES, IAPP i COFUND) koje su namijenjene suradnji dviju ili više istraživačkih organizacija (fakulteta, sveučilišta, instituta, poduzeća). Svaka MCA otvorena je svim granama znanosti i područjima istraživanja (tzv. bottom-up approach).

Tzv. individualne stipendije (IEF, IOF, IIF, CIG) u pravilu su otvorene samo za "Experienced researchers", odnosno za istraživače s više od 4 godine istraživačkog iskustva ili za one koji su već stekli titulu doktora znanosti.

Info dani posvećeni ovim natječajima održat će se:

- U Rijeci, četvrtak, 15.3.2012, u 13,30h, Velika dvorana Znanstveno-tehnologijskog parka (STeP) Sveučilišta u Rijeci (ODRŽAN)

- U Zadru, utorak, 20.3.2012., u 13 h, zgrada rektorata Sveučilišta u Zadru, dvorana za poslijediplomske studije

- U Splitu, četvrtak, 29.3.2012. u 13h , Sveučilišna knjižnica, sjeverna zgrada, 2. kat, Multimedijalna dvorana, Ruđera Boškovića 31, 21000 Split

- U Zagrebu, četvrtak 12.4. u 13h, Sveučilište u Zagrebu, Prirodoslovno-matematički fakultet, Horvatovac 102a, Zgrada Kemijskog odsjeka PMF-a, Predavaona A1

Uskoro će biti otvorene prijave za info dane u Splitu i Zagrebu a informacije o prijavi bit će dostupne na EURAXESS portalu.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.