O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Vijesti iz visokog obrazovanja
Studija „Mapping mobility in Higher Education“, koju je za Europsku komisiju izradila Academic Cooperation Association (ACA), pokazuje kako je Europa stranim studentima sve atraktivnija destinacija za studiranje. Gledano na svjetskoj razini, svaki drugi strani student odlučuje se za upis nekog europskog studija.

Studija „Mapping mobility in Higher Education“ analizira najnovije trendove vezane za mobilnost studenata i nastavnika unutar Europe. Studija pokazuje da je stupanj mobilnosti u Europi vrlo visok u usporedbi s globalnom razinom te da je značajno porastao u posljednjem desetljeću.

Studija obuhvaća 32 europske zemlje, uglavnom članice Europske unije te Tursku, Norvešku, Island, Švicarsku i Lihtenštajn.

Više o studiji pročitajte ovdje.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.