O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Vijesti iz visokog obrazovanja

Dana 28. svibnja 2011. pod pokroviteljstvom Agencije za znanost i visoko obrazovanje na Sveučilištu u Splitu održan je sastanak 18 agencija za osiguravanje kvalitete iz 15 zemalja koje su tom prilikom osnovale Mrežu agencija za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju Srednje i Istočne Europe.

Novoosnovana pravna osoba trenutačno je u procesu registriranja u Düsseldorfu u Njemačkoj, s tajništvom smještenim u Budimpešti. CEENQA e.V. je sljednik jedne od najstarijih regionalnih mreža u osiguravanju kvalitete, mreže CEE (CEEN) koja se prvi put sastala u Budimpešti 2000. godine, službeno osnovala 13. listopada 2001. u Krakowu u Poljskoj i usvojila prve dokumente 19. listopada 2002. u Beču.

Osnovna svrha mreže CEENQA ostaje suradnja među članicama na razvoju i usklađivanju aktivnosti na polju osiguravanja i unapređenja kvalitete visokog obrazovanja u Srednjoj i Istočnoj Europi, čime se doprinosi razvoju i uspostavi Europskoga prostora visokog obrazovanja. Na osnivačkoj skupštini mreže CEENQA odabrani su i ljudi koji bi sljedeće tri godine trebali voditi mrežu – dr. Iring Wasser, ravnatelj njemačke agencije ASIIN e.V izabran je za predsjednika a profesor Todor Shopov iz bugarske agencije NEAA za potpredsjednika. Christina Rozsnyai iz mađarske agencije HAC potvrđena je kao tajnica mreže.

Daljnje su informacije dostupne na mrežnoj stranici www.ceenetwork.hu ili adresi Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.