O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Vijesti iz visokog obrazovanja

Područne službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, uz koordinaciju Središnje službe, provele su analizu i prognozu potreba tržišta rada za pojedinim zanimanjima u Republici Hrvatskoj te izradile dokument pod nazivom „Preporuke za upisnu politiku i politiku stipendiranja“.

Analiza i prognoza potreba tržišta rada za pojedinim zvanjima provedena je, stoji u dokumentu, na osnovi statističkih podataka i relativnih pokazatelja o zapošljavanju nezaposlenih osoba prema obrazovnom programu koji su završile, podataka o nedostatku radnika pojedinih zvanja dobivenih anketom poslodavaca te kvalitativnih dojmova savjetnika stečenih iskustvom posredovanja pri zapošljavanju.

Na temelju relativnog položaja pojedinih zvanja u prethodnom razdoblju, osobito prije gospodarske krize, napravljena je prognoza njihova položaja u budućnosti, uzimajući u obzir strategije i planove gospodarskog razvoja na regionalnoj i lokalnoj razini.

Cjelokupan dokument možete pročitati ovdje.


Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.