O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Vijesti iz visokog obrazovanja

Europska udruga za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju (European Association for Quality Assurance in Higher Education – ENQA) objavila je tzv. policy brief na temu mikrokvalifikacija (micro-credentials).

ENQA ističe da postoje brojni praktični izazovi u osiguravanju kvalitete mirkokvalifikacija unutar pojedinih europskih sustava visokog obrazovanja, a posebno kada je u pitanju osiguravanje kvalitete mikrokvalifikacija koje pružaju institucije izvan sustava visokog obrazovanja te onih stečenih kroz informalno i neformalno učenje.

Kako bi podržala agencije za osiguravanje kvalitete u adresiranju tema povezanih s mikrokvalifikacijama, u okviru ENQA-e djeluje radna grupa čiji je cilj izraditi smjernice za osiguravanje kvalitete mirkokvalifikacija.

Policy brief u cijelosti dostupan je na pooveznici  https://mailchi.mp/8491b83adbc9/enqa-policy-brief-micro-credentials?e=e42683da09

 

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.