O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Vijesti iz visokog obrazovanja

STEM Games, međunarodno natjecanje studenata STEM područja, održalo se online od 6. do 8. svibnja 2021. godine te je okupilo više od 100 studenata sudionika iz Hrvatske i šire. Timovi studenata su tijekom tri dana testirali svoju domišljatost i kreativnost rješavajući zadatke iz STEM područja vezane za trenutnu situaciju s pandemijom. Tako su, primjerice, konstruirali filogenetsko stablo, otklanjali kvarove na robotima koji barataju uzorcima za testiranje na COVID-19, bavili se kreditnim rizicima u razdoblju pandemije te istražili posljedice pandemije na okoliš.

Timovi su svaki dan za vrijeme trajanja Gamesa dobivali nove zadatke za rješavanje, koji su se bodovali na temelju brzine i točnosti rješavanja. Najviše bodova osvojili su timovi: Carpediem, MATHOS, ChupapiMuñaños, 150-300 i UniriDoTokija.

Virtualni Gamesi olakšali su prijavu i sudjelovanje studentima s fakulteta iz čitave Hrvatske i šire. Neki od fakulteta u Hrvatskoj s kojih dolaze naši sudionici su Prirodoslovno-matematički fakultet, Fakultet elektrotehnike i računarstva te Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Splitu, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija te Odsjek za matematiku Sveučilišta u Osijeku, Odjel za biotehnologiju, Odjel za fiziku i Odjel za informatiku Sveučilišta u Rijeci. Na Gamesima su se također natjecatelji i sudionici s Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu te TH Rosenheim.

stem games

Foto: Matej Kožić

 

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.