O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Vijesti iz visokog obrazovanja

Zagrebačko, riječko i dubrovačko Sveučilište našli su se na ljestvici RUR (Round University Ranking). Riječ je o svjetskoj rang-ljestvica koja mjeri uspješnost 1150 vodećih svjetskih sveučilišta s 20 pokazatelja u 4 ključne misije: poučavanje, istraživanje, međunarodna raznolikost i financijska održivost. Ljestvicu objavljuje RUR Rankings Agency iz Moskve (Rusija).

Prema ovoj se ljestvici, u ukupnom poretku, Sveučilište u Zagrebu nalazi na 539. mjestu, Sveučilište u Rijeci na 690., a Sveučilište u Dubrovniku na 797. mjestu. U pogledu poučavanja, istraživačke djelatnosti i međunarodne raznolikosti, od hrvatskih se sveučilišta najbolje plasiralo zagrebačko, dok je u pogledu financijske održivosti najbolji plasman ostvarilo Sveučilište u Dubrovniku (622. mjesto).

rur ranking

 Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.