O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Vijesti iz visokog obrazovanja

U sklopu projekta StudentWatch, Hrvatski pravni centar u suradnji s Katedrom za europsko javno pravo Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, objavio je izvještaj o utjecaju širenja virusa COVID-19 na jačanje mobilnosti učenika, studenata, istraživača, nastavnika i drugog osoblja unutar Europske unije.

Tijekom pandemije koronavirusa, vlade širom svijeta uvele su novi  način  obrazovanja  pod  nazivom  e-learning, odnosno e-obrazovanje, što je otvorilo pitanje hoće li nove okolnosti pokrenuti i novo doba rada i učenja od kuće. Time potaknuto, ovo istraživanje usmjereno je na provedbu e-obrazovanja na razini osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj te Sveučilišta u Zagrebu. Također sadrži i komparativnu analizu s odabranim zemljama Europske unije - Italijom i Engleskom.

Projekt StudentWatch namijenjen je informiranju javnosti o utjecaju širenja bolesti Covid-19 na Europsku uniju i njene države članice, kao i o mjerama koje EU poduzima kao odgovor na pandemiju u kontekstu gospodarstva i budžeta EU, izazova u pogledu migracijske politike, obrazovnih institucija i javnog zdravstva.

Izvještaj o utjecaju širenja virusa COVID-19 na jačanje mobilnosti učenika, studenata, istraživača, nastavnika i drugog osoblja 

hpc

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.