O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Vijesti iz visokog obrazovanja

Uslijed koronakrize, visoka učilišta diljem svijeta suočila su se izazovom prelaska na digitalno (online) učenje i poučavanje. Iako je riječ o privremenoj mjeri u izvanrednoj situaciji, vjerojatnost da će ova tematika imati još značajniju ulogu nego prije krize je – velika.

Europsko udruženje sveučilišta (The European University Association - EUA) pokrenulo je anketu kako bi istražilo koristi, utjecaje, izazove te planove i strategije digitalnog učenja i poučavanja na visokim učilištima diljem Europe. Iako je osmišljena prije krize izazvane pojavom virusa COVID-19, uključuje i određena pitanja o tome kako se visokoškolske institucije prilagođavaju promijenjenoj situaciji.

Istraživanje je otvoreno za sva europska visoka učilišta od 6. travnja do 4. lipnja 2020. godine.

Više o istraživanju doznajte na mrežnoj stranici EUA-a, dok je upitnik dostupan na poveznici.

 

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.