O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Vijesti iz visokog obrazovanja

Na rang-listi koju redovito objavljuje Times Higher Education su se našla i dva hrvatska sveučilišta – Sveučilište u Splitu na 183. mjestu i Sveučilište u Zagrebu na zbirnom mjestu 301-350.

Times Higher Education objavio je svoju redovitu rang-listu najboljih sveučilišta zemalja rastućih ekonomija. I dalje je prisutna ogromna dominacija Kine – naime, među prvih deset najboljih čak je sedam kineskih sveučilišta - Tsinghua University (1. mjesto), Peking University (2. mjesto), Zhejiang University (3. mjesto), University of Science and Technology of China (4. mjesto), Shanghai Jiao Tong University (6. mjesto), Fudan University (7. mjesto) i Nanjing University (9. mjesto).

Osim Kine, među prvih deset našli su se i Lomonosov Moscow State University (5. mjesto), National Taiwan University (8. mjesto) i University of Cape Town (10. mjesto).

Na rang-listi su se našla i dva hrvatska sveučilišta – Sveučilište u Splitu na 183. mjestu i Sveučilište u Zagrebu na zbirnom mjestu 301-350.

Cijelu rang-listu pogledajte ovdje.

THE - pic

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.