O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Vijesti iz visokog obrazovanja

Sveučilišta su po svojoj prirodi globalne institucije. Ona su dom različitim zajednicama studenata i znanstvenika iz cijelog svijeta, a neke od najvažnijih svjetskih problema rješavaju istraživanjem.
Times Higher Education sastavio je stoga listu tzv. „najinternacionalnijih“ sveučilišta na svijetu, odnosno onih s najboljom međunarodnom suradnjom, razmjenom, reputacijom, itd. Deset najboljih sveučilišta na svijetu, gledana prema tim kriterijima, su ona u Kini, Švicarskoj, Singapuru i Velikoj Britaniji.

Na listu prvih pet ulaze:

  1. City University of Hong Kong
  2. University of Hong Kong
  3. École Polytechnique Fédérale de Lausanne
  4. ETH Zurich
  5. Chinese University of Hong Kong

Sve ove institucije imaju visok udio međunarodnih studenata i osoblja, surađuju na istraživanjima sa znanstvenicima iz cijelog svijeta i imaju snažnu globalnu reputaciju.

Cijelu listu, kao i metodologiju rangiranja, pogledajte ovdje.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.