O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Vijesti iz visokog obrazovanja

Afrička unija (AU) na najvišoj je razini pozvala na usklađivanje i jačanje kvalitete visokog obrazovanja u Africi s ciljem postizanja lokalne relevantnosti i globalne konkurentnosti. Komisija Afričke unije (AUC) pokrenula je tako razvoj Panafričkog okvira za osiguravanje kvalitete i akreditaciju (PAQAF), s ciljem stvaranja kontinentalne platforme za poboljšanje kvalitete visokog obrazovanja, a jedan od potrebnih instrumenata za odgovarajuće funkcioniranje PAQAF-a upravo je razvoj afričkih standarda i smjernica za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju.

Publikacija pod nazivom „African Standards and Guidelines for Quality Assurance in Higher Education (ASG-QA)“ rezultat je niza konzultacija afričkih agencija za osiguravanje kvalitete i stručnjaka za visoko obrazovanje, studentskih organizacija i drugih ključnih dionika afričkog sustava visokog obrazovanja, u partnerstvu s ENQA-om i EUA, odražavajući valjanu afričku perspektivu, a pritom ne zanemarujući međunarodnu dobru praksu.

Publikaciju možete pročitati ovdje.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.