O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Vijesti iz visokog obrazovanja

Times Higher Education objavio je novu rang-listu pod nazivom „Emerging Economies University Rankings 2018“, kojom su obuhvaćena sveučilišta iz zemalja tzv. „rastućih ekonomija“.

Na rang-listi su se našla i dva hrvatska sveučilišta – Sveučilište u Splitu, koje je zauzelo 107. mjesto, te Sveučilište u Zagrebu koje se našlo na zbirnoj poziciji od 201. do 250. mjesta.

Već petu godinu zaredom, na samom vrhu našla su se dva kineska sveučilišta - Peking University i Tsinghua University, dok je među prvih deset sveučilišta na rang-listi njih čak sedam kineskih.

Ove je godine rangiranjem obuhvaćeno 378 sveučilišta, što je više u odnosu na prošlu godinu. Korišteno je 13 pokazatelja uspješnosti uobičajenih za THE World University Ranking, međutim indikatori su prilagođeni na način da reflektiraju razvojne prioritete sveučilišta tzv. „rastućih ekonomija“.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

Cijelu rang-listu možete pogledati ovdje.

campus-1

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.