O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Vijesti iz visokog obrazovanja

Tijekom studenoga Europska komisija objavila je godišnju publikaciju „Pregled obrazovanja i osposobljavanja za 2017. godinu“ (Education and Training Monitor 2017), s ciljem praćenja ostvarivanja zajedničkih ciljeva 28 zemalja članica EU u području obrazovanja i osposobljavanja.

Na temelju najnovijih dostupnih kvantitativnih i kvalitativnih podataka i procjene nedavno provedenih, kao i postojećih mjera politike u 28 izvješća o pojedinačnim zemljama, u izvješćima su razmatrani uzroci nejednakosti u obrazovanju i mjere za promicanje uključivosti.

U izvješćima o pojedinačnim zemljama razmatrani su ulaganja u obrazovanje i osposobljavanje te nacionalne politike za modernizaciju školskog obrazovanja, visokog obrazovanja, strukovnog obrazovanja te obrazovanja odraslih.

Cjelovito izvješće za Hrvatsku, kao i za ostale zemlje članice EU, možete pročitati ovdje.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.