O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Vijesti iz visokog obrazovanja

Harvard University, Massachusetts Institute of Technology, Stanford University, University of Cambridge i University of Oxford pet su najprestižnijih svjetskih sveučilišta u 2017. godini prema rang-listi koju je 14. lipnja objavio Times Higher Education.

Na šestom je mjestu University of California, Berkeley, sedmi je Princeton University, na osmom je mjestu Yale University, deveti University of Chicago, dok je na desetom mjestu California Institute of Technology.

Izvrstan uspjeh postigla su ove godine dva kineska sveučilišta, koja su uvrštena među 20 najboljih svjetskih sveučilišta - riječ je o Tsinghua University (14. mjesto) i Peking University (17. mjesto), dok je University of Hong Kong na 39. mjestu, čime se potvrđuje teza o širenju globalnog utjecaja Kine kada je riječ o visokom obrazovanju.

Cijeli članak i rang-listu pogledajte ovdje.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.