O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Vijesti iz visokog obrazovanja

Konferencija "HKO kvalifikacije – za tržište, društvo ili pojedinca?" održana je na Šumarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 27. i 28. listopada 2016. godine u organizaciji Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala.

Cilj je dvodnevne konferencije bio sagledati potencijal i izazove strukovnog obrazovanja te stručnoga i sveučilišnoga visokog obrazovanja u odgovaranju na sadašnje i buduće potrebe tržišta rada, ali i na potrebe koje proizlaze iz suvremenih društvenih izazova.

Na konferenciji su sudjelovali predstavnici komora, strukovnih udruga i udruge poslodavaca te stručnjaci iz područja obrazovanja, umjetnosti, gospodarstva, tehnologije, strateškog menadžmenta i razvoja ljudskih potencijala. Teme o kojima se raspravljalo bile su konkurentnije strukovno obrazovanje na zajedničkom tržištu Europske unije, utjecaj binarnosti visokog obrazovanja na budućnost hrvatskog obrazovanja i gospodarstva, uloga stručne prakse u razvoju potrebnih vještina studenata za bolju zapošljivost te druge teme relevantne za razvoj ljudskih potencijala u Hrvatskoj. 
IMG-20161028-WA0006

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.