O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Vijesti iz visokog obrazovanja

Okrugli stol Vještine budućnosti za razvoj hrvatskoga gospodarstva održan je u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta u četvrtak 21. travnja 2016. godine. 

Na okruglome stolu koji je organiziralo Nacionalno vijeće za razvoj ljudskih potencijala predstavljena je Studija o projekcijama budućih potreba tržišta rada koju je izradio Ekonomski institut u sklopu projekta MZOS-a Potpora radu HKO sektorskih vijeća i ostalih dionika u procesu provedbe Hrvtaskoga kvalifikacijskog okvira (HKO). Studija uključuje projekcije zapošljavanja po djelatnostima od 2015. do 2020. godine. Isto tako, analiziran je i učinak rasta/pada projicirane zaposlenosti na potražnju za zanimanja.

Riječ je o projekcijama koje su vrlo korisne za nositelje javnih politika vezanih uz tržište rada i obrazovanja jer daju kvalitetnu informaciju o općim trendovima budućih potreba tržišta rada. 

Dodatne informacije o okruglome stolu, studiju Projekcije o budućim kretanjima na tržištu rada s prilozima te prezentacije dostupne su na poveznici.

20160421 103552

 

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.