O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Vijesti iz visokog obrazovanja

Otvorene su prijave za edukacijski program Aktivno učenje i kritičko mišljenje u visokoškolskoj nastavi koji se razvio u sklopu šireg projekta Čitanje i pisanje za kritičko mišljenje (Reading and Writing for Critical Thinking - RWCT).

U okviru edukacije asistenti i profesori s fakulteta i  visokoškolskih  ustanova stječu vještine koje studentima pomažu kritički misliti, preuzimati odgovornost za vlastito učenje, aktivno slušati, učiti u suradnji s drugima, steći naviku za učenje kroz cijeli život. Kroz 80 sati edukacije nastavnici će naučiti primjenjivati više od 80 različitih metoda i tehnika poučavanja, naučit će kako poticati razvoj novih vještina za otvorenu i odgovornu interakciju u predavaonici, obogatiti postojeći kurikulum te osmisliti inovativan nastavni proces.

Edukaciju organizira Forum za slobodu odgoja, a voditeljice edukacijskog programa su sveučilišne profesorice prof. dr. sc. Vlasta Vizek-Vidović, prof. dr. sc. Vesna Vlahović Štetić , prof. dr. sc. Željka Kamenov i doc. dr. sc. Jelena Kuvač Kraljević.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.