O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Vijesti iz visokog obrazovanja

Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) proveo je analizu i prognozu potreba tržišta za pojedinim kvalifikacijama te izradio Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja u 2015. godini.

Preporuke imaju kvalitativni karakter – preporuča se povećanje ili smanjenje broja upisanih te stipendiranih učenika i studenata u pojedinim programima obrazovanja, a izrađene su s ciljem smanjenja strukturne neusklađenosti između ponude rada i potražnje za radom.

Ove su Preporuke rezultat analize relevantnih statističkih podataka i pokazatelja o zapošljavanju nezaposlenih osoba prema programu obrazovanja, podataka iz Ankete poslodavaca, a u obzir su uzete i strategije i planovi gospodarskog razvoja na regionalnoj i lokalnoj razini.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.