O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Vijesti iz visokog obrazovanja

U sklopu Hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka održanom od 9. do 12. studenoga 2014. godine, predstavljena su dva sveučilišna udžbenika, „Sirarstvo“ i „Sigurnost hrane od polja do stola“ čija je autorica prof. dr. sc. Jasmina Havranek, međunarodno priznata sveučilišna profesorica i ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Uz prof. dr. sc. Havranek, autori udžbenika Sirarstvo su profesori i priznati stručnjaci sa Zavoda za mljekarstvo Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu: prof. dr. sc. Samir Kalit, prof. dr. sc. Neven Antunac i prof. dr. sc. Dubravka Samaržija. Sirarstvo je jedna od najsloženijih grana mljekarstva zbog čega ovaj udžbenik ima veliki značaj i primjenu u praksi.

Na istom je skupu predstavljena i knjiga Sigurnost hrane od polja do stola čije suurednice prof. dr. sc. Jasmina Havranek i dr. sc. Milna Tudor Kalit. Knjiga je okupila velik tim uglednih znanstvenika, a to su: prof. dr. sc. Renata Bažok, dr. sc. Jelena Đugum, prof. dr. sc. Darko Grbeša, prof. dr. sc. Mirza Hadžiosmanović, prof. dr. sc. Ante Ivanković, dr. sc. Ivan Jakopović, prof. dr. sc. Stjepan Orešković, prof. dr. sc. Vlatko Rupić i prof. dr. sc. Dubravka Samaržija. Ovaj sveučilišni udžbenik predstavlja opće principe sigurnosti hrane te pojedina specifična područja, rješenja i najbolje prakse. Riječ je o jednoj od prvih knjiga u Hrvatskoj iz ovoga područja koja daje velik doprinos edukaciji i razvoju sustava sigurnosti hrane.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.