O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Vijesti iz visokog obrazovanja

OECD (Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj) je objavio pregled primjera dobre prakse poticanja istraživačke izvrsnosti među kojima se nalazi i sažetak aktivnosti koje u tu svrhu provodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje.

Pregled donosi primjere dobre prakse koje provode članice OECD-ova programa za visoko obrazovanje iz trinaest država, a riječ je o institucionalnim strategijama i inicijativama čiji su nositelji vlade pojedinih država i njihova tijela.

Inicijativa Agencije za znanost i visoko obrazovanje bila je učiniti određene korake u svrhu modernizacije hrvatske znanosti, što se prvenstveno odnosi na međunarodno vrednovanje studija i instituta, a s druge strane - identifikaciju najboljih znanstvenih i istraživačkih timova kroz projektno financiranje uz opširne konzultacije s dionicima.

Više pročitajte na poveznici.

 

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.