O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

UKRAJINA

Kao odgovor na trenutnu izvanrednu situaciju u Ukrajini, Nacionalni ENIC/NARIC ured daje detaljne informacije o ukrajinskom sustavu visokog obrazovanja i ostale relevantne informacije koje su dostupne na internetu.

Ovi se resursi mogu pokazati korisnima, prije svega za bolje razumijevanje strukture ukrajinskog obrazovnog sustava, a posebna se pažnja posvećuje i dokumentarnom elementu, čime se osiguravaju korisne informacije kako za pregledavanje dokumenata na izvornom jeziku tako i za provjeru autentičnosti predočene dokumentacije.

KORISNI RESURSI:

Izvori informacija o ukrajinskom sustavu:

Single State Educational Database - https://info.edbo.gov.ua/

U bazi su navedene pojedine kvalifikacije i akreditirana visoka učilišta

Baza podataka uključuje:

Službena školska i visokoobrazovna tijela u Ukrajini

Međunarodni izvori s informacijama koje ažuriraju ukrajinska nadležna tijela

  • Mrežne stranice posvećene Ukrajini na stranicama mreže ENIC-NARIC:

    https://www.enic-naric.net/ukraine.aspx
    https://www.enic-naric.net/ukraine-2022.aspx 

Ova stranica, kojom upravlja ukrajinsko Ministarstvo obrazovanja i znanosti, pruža najnovije, ažurirane informacije o broju oštećenih ili uništenih institucija, s detaljima o geografskom području Ukrajine u kojem se nalaze.

Sekundarni međunarodni izvori različitih nacionalnih/međunarodnih tijela

Baza podataka koja sadrži više od 300 primjera ukrajinskih visokoškolskih kvalifikacija. Za svaku se kvalifikaciju navode informacije o glavnim elementima kvalifikacije, od samih dokumenata do pozicioniranja kvalifikacija u ukrajinskom sustavu visokog obrazovanja. Baza podataka je javno dostupna, a namijenjena je kao podrška talijanskim i inozemnim institucijama i javnim tijelima koja su uključena u priznavanje ukrajinskih kvalifikacija. Baza podataka je razvijena u suradnji s ukrajinskim ENIC centrom, u okviru projekta koji se sufinancira kroz program Erasmus+ “SCAN-D - Samples & Copies of Academic National Diploma”,

*Sva prava na sadržaj baze podataka u vlasništvu su udruženja CIMEA. Reprodukcija ili korištenje sadržaja podliježe pisanom odobrenju CIMEA-e, uz izričito upućivanje na izvor.

Stranica pruža korisne poveznice i informacije o obrazovanju i radu za ukrajinske državljane kao i za zemlje članice EU.

Višejezični alat EU Skills Profile Tool for Third Country Nationals namijenjen je organizacijama koje pomažu državljanima trećih zemalja. Alat može pomoći u mapiranju vještina, kvalifikacija i radnog iskustva državljana trećih zemalja i pružiti im personalizirane savjete o daljnjim koracima, npr. upućivanje na priznavanje diploma, potvrđivanje vještina, daljnju obuku ili podršku pri zapošljavanju.

Digitalni dokumenti koje izdaje visoko učilište, a opisuju vašu kvalifikaciju i uključuje podatke o položenim predmetima, ocjenama, projektima i drugim postignućima.

Europska kvalifikacijska putovnica za izbjeglice standardizirani je dokument koji objašnjava kvalifikacije koje izbjeglice vjerojatno imaju na temelju dostupnih dokaza.

 

Your Europe logo

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.