O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Centar za pomoć

Centar za pomoć za pružanje informacija o priznavanju stručnih kvalifikacija – Nacionalni ENIC/NARIC ured Agencije za znanost i visoko obrazovanje dužan je građanima i centrima za pomoć ostalih država ugovornica Europskog ekonomskog prostora (EEP):

  1. pružati potrebne informacije o priznavanju inozemnih stručnih kvalifikacija u Hrvatskoj – informacije o nacionalnom zakonodavstvu kojim se uređuju regulirane profesije i bavljenje tim profesijama, uključujući i socijalno zakonodavstvo te po potrebi etička pravila
  2. pružati pomoć da ostvare prava koja proizlaze iz Zakona o reguliranim profesijama i priznavanju inozemnih stručnih kvalifikacija
  3. pribaviti informacije o reguliranim profesijama i pristupu tim profesijama u drugim državama ugovornicama EEP-a
  4. pružati potrebne informacije o Bazi podataka o reguliranim profesijama i priznavanju inozemnih stručnih kvalifikacija u Republici Hrvatskoj.

Na zahtjev Europske komisije, Centar za pomoć dužan je dostaviti obavijest Europskoj komisiji o rezultatima pružene pomoći zainteresiranim osobama.

Centar za pomoć vodi Bazu podataka o reguliranim profesijama i priznavanju inozemnih stručnih kvalifikacija u Republici Hrvatskoj koja sadržava:

  1. javni dio – popis reguliranih profesija i profesionalnih udruga (komora), odnosno nadležnih ministarstava u čijem su djelokrugu određene regulirane profesije u Hrvatskoj – nadležna tijela za davanje informacija o postupku i uvjetima za priznavanje inozemnih stručnih kvalifikacija te za provođenje postupka i utvrđivanje uvjeta za priznavanje inozemnih stručnih kvalifikacija, kao i za izdavanje rješenja o priznavanju inozemnih stručnih kvalifikacija
  2. zaštićeni dio – podaci o postupcima priznavanja inozemnih stručnih kvalifikacija u Hrvatskoj (dostupan samo nadležnim tijelima).

Kontakt:

Agencija za znanost i visoko obrazovanje
Nacionalni ENIC/NARIC ured
Centar za pomoć
Donje Svetice 38/5
10000 Zagreb

Tel: + 385 1 6274 888
Fax: +385 1 6274 889
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Popis reguliranih profesija u RH

Nacionalne kontakt točke u EU

Baza reguliranih profesija EU

Centar unutarnjeg tržišta EU

CUT-XXS

 

 

 

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.