O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Propisi

Studija slučaja Praksa hrvatske Agencije za znanost i visoko obrazovanje u priznavanju inozemnih visokoškolskih kvalifikacija nastala je u sklopu projekta Grupe 484. Od politike do prakse 'priljeva mozgova' – širenje najbolje institucionalne prakse u regiji zapadnog Balkana, financiranog iz Balkanskog fonda za demokraciju. Cilj projekta bio je razvoj institucionalnog okvira za 'priljeva mozgova' u zemljama zapadnog Balkana kroz širenje najbolje prakse u regije, slijedom čega su nastale dvije studije slučaja s primjerima dobre prakse – iz Hrvatske i Albanije – koji su predstavljeni drugim zemljama u regiji – Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Srbiji.

Cilj ove studije slučaja bio je sažeti iskustva i znanja stečena u nacionalnom i međunarodnom poslovanju hrvatskog Nacionalnog ENIC/NARIC ureda, a u svrhu olakšavanja međunarodne mobilnosti u regiji zapadnog Balkana. Isto tako, cilj je bio i ojačati suradnju među zemljama zapadnog Balkana te poboljšati razmjenu dobre prakse i znanja o priznavanju inozemnih visokoškolskih kvalifikacija, kao i postizanje transparentnijeg postupka priznavanja inozemnih visokoškolskih kvalifikacija te prihvaćanje različitih obrazovnih sustava i tradicija zemalja zapadnog Balkana.

U okviru ovog projekta nastala je i publikacija Uporedna praksa procesa priznavanja stranih visokoškolskih isprava u Hrvatskoj i Srbiji – naučene lekcije i predlog za unapređenje postojeće prakse u Srbiji u kojoj su prikazane prakse priznavanja visokoškolskih kvalifikacija u Hrvatskoj i Srbiji te su dani prijedlozi za unapređenja prakse u Srbiji koji su bazirani na dobroj praksi u Hrvatskoj.

Praksa hrvatske Agencije za znanost i visoko obrazovanje u priznavanju inozemnih visokoškolskih kvalifikacija – studija slučaja

(prilozi studije)

 

Uporedna praksa procesa priznavanja stranih visokoškolskih isprava u Hrvatskoj i Srbiji – naučene lekcije i predlog za unapređenje postojeće prakse u Srbiji

 

 

 

Your Europe logo

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.