O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Održane radionice

Seminar Profesionalno usmjeravanje u sustavu visokog obrazovanja u Zadru

Seminar Profesionalno usmjeravanje u sustavu visokog obrazovanja održan je na Sveučilištu u Zadru, 22. rujna 2017. godine. Okupio je pedesetak predstavnika visokih učilišta i gospodarstva koji su raspravljali o razvoju i ulozi karijernih centara u povezivanju visokoškolskih institucija i poslodavaca.

Agencija za znanost i visoko obrazovanje organizirala je ovaj, kao i seminar u Zagrebu, održan 15. rujna 2017., s ciljem poticanja visokih učilišta na razvijanje usluge profesionalnog usmjeravanja u visokom obrazovanju kako bi ona bila dostupna svima kojima je to potrebno.

Program

Materijali

Izvješće o istraživanju aktualnog stanja i izazova u pogledu djelovanja centara karijera i profesionalnog usmjeravanja na visokim učilištima

Što su rekli sudionici?

„Korisno mi je bilo čuti primjere suradnje fakulteta i poslodavaca, na koji je način suradnja formalizirana i s kojim rezultatima.“

„Najkorisniji su mi bili praktični primjeri i pregled stanja na visokim učilištima.“

sl zadar

 

U Zagrebu održana treća radionica o ishodima učenja za predstavnike visokih učilišta

Treća po redu radionica o ishodima učenja namijenjena predstavnicima visokih učilišta pod nazivom „Radionica za visokoškolske nastavnike iz kompetencijskog pristupa planiranju studijskih programa“ održana je 20. rujna 2017. godine u Zagrebu.

Radionica, koju su vodile prof. dr. sc. Vesna Vlahović-Štetić i prof. dr. sc. Željka Kamenov, bila je namijenjena ponajprije nastavnicima i voditeljima studijskih programa, koji su uglavnom kroz praktični rad imali priliku detaljnije se baviti temom ishoda učenja – od pisanja do vrednovanja, s naglaskom na vrednovanju (tj. ocjenjivanju) i prilagodbi sadržaja i metoda nastave. Govorilo se o sljedećim tematskim cjelinama: kompetencije i ishodi učenja; konstruktivno poravnanje, nastavne metode i tehnike; vrednovanje i ocjenjivanje; ECTS bodovi i evaluacija.

Podsjećamo, riječ je o jednoj od niza radionica koje Agencija za znanost i visoko obrazovanje organizira u okviru projekta “Unapređenje sustava osiguravanja i unapređenje kvalitete visokog obrazovanja“ (SKAZVO). Sljedeća radionica bit će 26. listopada 2017. godine u Osijeku.

Prezentacija.

Što su rekli sudionici?

„Korisne su mi bile informacije dobivene od institucija koje imaju karijerne urede, koje su od velike pomoći i koristi za nas koji ćemo iste tek osnovati.“

„Korisne su mi bile informacije o mogućnostima financiranja karijernih centara.“

 „Tema je relevantna za cijelu javnost.“

Seminar Profesionalno usmjeravanje u sustavu VO

 

Seminar Profesionalno usmjeravanje u sustavu visokog obrazovanja u Zagrebu

Seminar Profesionalno usmjeravanje u sustavu visokog obrazovanja održan je u Zagrebu, 15. rujna 2017. godine, s ciljem snažnijeg povezivanja visokog obrazovanja i tržišta rada te rasprave o mogućnostima i izazovima pri osnivanju i radu karijernih centara. Predstavljeni su i rezultati istraživanja koje je proveo AZVO o radu karijernih centara, odnosno službi za profesionalno usmjeravanje, a razgovaralo se i o modelima suradnje s predstavnicima gospodarstva, iskustvima studenata te primjerima dobre prakse. Seminar je okupio više od stotinu sudionika: stručnjaka za upravljanje ljudskim potencijalima iz tvrtki poput Zagrebačke banke, tvrtke Five, Media Servisa, Sedam IT-a, AVL/HR-a te karijernih savjetnika, studenata i predstavnika visokih učilišta: Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i drugih visokih učilišta.

Zaključci panela

Program Zagreb

Materijali 

Izvješće o istraživanju aktualnog stanja i izazova u pogledu djelovanja centara karijera i profesionalnog usmjeravanja na visokim učilištima

 

 

Održana radionica za izradu samoanalize

Agencija za znanost i visoko obrazovanje održala je u Zagrebu, 5. srpnja 2017. godine, radionicu za izradu samoanalize za predstavnike visokih učilišta koja sudjeluju u pokusnom postupku reakreditacije visokih učilišta.

U pokusnoj provedbi reakreditacije sudjeluju: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu, Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Splitu, Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, Visoko gospodarsko učilište u Križevcima i Visoka škola za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje Nikola Šubić Zrinski. Agencija je predstavila novi postupak reakreditacije, standarde za vrednovanje kvalitete kao i novu inačicu informacijskog sustava MOZVAG

Materijali

Publikacija

 

Radionica o ishodima učenja za predstavnike visokih učilišta u Zagrebu i Splitu

Radionica o ishodima učenja za nastavnike visokih učilišta održana je 5. svibnja na Sveučilištu u Splitu i 25. svibnja na Sveučilištu u Zagrebu. Radionice su bile namijenjene ponajprije nastavnicima i voditeljima studijskih programa, koji su kroz uglavnom praktični rad u manjim skupinama imali priliku detaljnije se baviti temom ishoda učenja – od pisanja do vrednovanja, s naglaskom na vrednovanju (tj. ocjenjivanju) i prilagodbi sadržaja i metoda nastave.

Više:

Radionica Split

Radionica Zagreb

Materijali

 

Što su rekli sudionici?

„Predavačice su odlično odradile svoj posao i organizacija je odlična!“
„Izvrsno strukturirano i zanimljivo.“

 

 Radionica Ishodi učenja1

 

 

Provedba Europskih standarda i smjernica za osiguravanje kvalitete (ESG) na hrvatskim visokim učilištima

U organizaciji Agencije za znanost i visoko obrazovanje, u ponedjeljak, 20. veljače 2017. godine u Zagrebu je održan seminar Provedba Europskih standarda i smjernica za osiguravanje kvalitete (ESG) na hrvatskim visokim učilištima. Cilj seminara bio je odgovoriti na pitanja što ESG znači za visoka učilišta, kako provesti promjene koje se traže te kako, kroz primjenu Europskih standarda povećati kvalitetu iskustva studiranja.

Više

Program

Materijali

 

Što su rekli sudionici?

„Najkorisniji su mi bili konkretni primjeri primjene novih ESG-a te informacije o promjenama u novom ciklusu reakreditacije visokih učilišta.“
„Korisnim smatram razmjenu iskustva i dobre prakse s kolegama iz drugih institucija.“

 

Fotografija ESG seminar International 20.2.2017 3 

 

 

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.