O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Događanja

Održana konferencija „Budućnost visokog obrazovanja: osiguravanje kvalitete kao pokretač promjena“

Kategorija
Konferencije
Datum
30.10.2018.
Lokacija
Hotel International - Miramarska Cesta 24, 10000, Zagreb
Hrvatska

Konferencija o izazovima u visokom obrazovanju pod nazivom „Budućnost visokog obrazovanja: osiguravanje kvalitete kao pokretač promjena“ održana je u utorak, 30. listopada 2018. godine, u Zagrebu (Hotel Dubrovnik). Događanje je okupilo predstavnike Rektorskog zbora Republike Hrvatske, Vijeća veleučilišta i visokih škola, Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj, Ministarstva znanosti i obrazovanja, visokih učilišta, studente i druge dionike u sektoru visokog obrazovanja i znanosti.

Tema konferencije bile su globalne promjene i izazovi u visokom obrazovanju, kako na njih odgovaramo – iz globalne, europske i nacionalne perspektive te na koji način neovisno vanjsko osiguravanje kvalitete pomaže reformi sektora visokog obrazovanja i razvoju visokih učilišta.

Konferenciju su otvorile prof. dr. sc. Jasmina Havranek, ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje i prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja RH, dok su o temama govorili:

  • g. Francisco Marmolejo, glavni specijalist Svjetske banke za tercijarno obrazovanje
  • dr. sc. Judith Eaton, predsjednica Vijeća za akreditaciju visokog obrazovanja (CHEA) SAD-a
  • dr. sc. Tove Blytt Holmen, članica Upravnog odbora Europske udruge za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju (ENQA)
  • dr. sc. Karl Dittrich, predsjednik Europskog registra agencija za osiguravanje kvalitete (EQAR)
  • prof. dr. sc.  Dražan Kozak, prorektor Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku
  • prof. dr. sc. Josip Faričić, prorektor Sveučilišta u Zadru
  • g. Aleksandar Šušnjar, predstavnik Hrvatskog studentskog zbora i Europskog studentskog zbora.

Više informacija dostupno je na mrežnoj stranici konferencije.

 
 

Datumi

  • 30.10.2018.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.