O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Pojmovnik

Pojmovnik

U pojmovniku se nalazi 2 zapisa.
Pretražite pojmove
Počinje sa Sadrži Točan pojam

Kategorije

Svi A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P R S Š T U V Z Ž
Pojam Definicija
Najbolja praksa

Vrhunska metoda ili inovativan postupak koji uključuje stvarnu, prihvaćenu razinu sigurnih i razumnih praksi, kojoj je ishod poboljšanje izvedbe visokih učilišta ili studijskih programa i koji je neka druga istorazinska ustanova obično prepoznala kao „najbolji“. Najbolja praksa nužno ne predstavlja apsolutan, ultimativan primjer ili obrazac čija primjena osigurava poboljšanu izvedbu visokog učilišta ili studijskog programa, već se ona više odnosi na identificiranje najboljeg pristupa specifičnoj situaciji s obzirom na to da se učilišta i programi uvelike razlikuju u ustrojstvu i misiji.

Neformalno učenje

Učenje koje je rezultat svakodnevnih aktivnosti na poslu, u obitelji ili u slobodno vrijeme. Ono nije strukturirano (nema ciljeva učenja, određenog vremena ni podrške učenju) i u pravilu ne završava izdavanjem službenog dokumenta. Ono može biti namjerno, no najčešće to nije.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.