O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Pojmovnik

Izvješće s prosudbe / Izvješće s ocjenjivanja / Izvješće s vrednovanja

Pretražite pojmove
Počinje sa Sadrži Točan pojam

Kategorije

Svi A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P R S Š T U V Z Ž
Pojam Definicija
Izvješće s prosudbe / Izvješće s ocjenjivanja / Izvješće s vrednovanja

1. Dokument izrađen na temelju pregleda kolega stručnjaka provedena tijekom obilaska učilišta u svrhu donošenja ocjene o kvaliteti odnosno, općenito gledajući, o kvaliteti ustanove, akademskim standardima, obrazovnoj infrastrukturi i osoblju. U izvješću o visokom učilištu treba opisati na koji je način ustrojen splet procedura za osiguravanje kvalitete visokog učilišta kao i učinke tog ustrojstva na kvalitetu obrazovnih programa. Izvješće s prosudbe dostavlja se visokom učilištu, najprije u obliku nacrta radi dobivanja povratne informacije od predmetnog učilišta, a zatim u konačnome, službenom obliku. Ono, između ostaloga, sadrži opis metoda provjere, nalaze provjere, zaključke prosudbene skupine i različite dodatke u kojima se navode pitanja postavljena tijekom vrednovanja, dobiveni odgovori i sl. Taj se dokument u Europi uobičajeno naziva „izvješće s vrednovanja“ ili „izvješće s ocjenjivanja“.

2. Izvješće može biti i o akreditacijskoj agenciji i opisivati ustroj njezina sustava osiguravanja kvalitete i učinke toga ustroja na kvalitetu programa ustanova za koje je ona odgovorna.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.