O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Mamforce

AZVO je sudjelovao u projektu Prema stvarnoj ravnopravnosti muškaraca i žena – usklađivanje privatnog i poslovnog života u suradnji s Udrugom Mamforce. U sklopu projekta proveden je audit kroz koji su se procjenjivali radni uvjeti u AZVO-u, provedba obiteljskih i rodnih politika, s posebnim naglaskom na prilagodbu radnih uvjeta roditeljima s malom djecom, mogućnosti postupnog vraćanja s rodiljnog/roditeljskog dopusta, mogućnosti profesionalnog usavršavanja, napredovanja i jednake rodne zastupljenosti na upravljačkim pozicijama.

Metodologija prikupljanja podataka u svrhu provedbe audita uključivala je:

  1.  popunjavanje upitnika koji obuhvaća politike, prakse i mjere koje podržavaju obiteljsku odgovornost i rodnu ravnopravnost,
  2.  anketno istraživanje koje daje uvid u percepciju zaposlenika o postojećim praksama,
  3.  kvalitativno istraživanje putem intervjua sa zaposlenicima.

Organizacijama koje uspješno prođu audit i provedu mjere koje su im na temelju vrednovanja predložene, dodjeljuje se MAMFORCE STANDARD koji potvrđuje da poslodavac provodi obiteljski odgovorne i rodno osviještene politike upravljanja ljudskim potencijalima.

U skladu s time, AZVO-u je, u studenom 2016. godine, dodijeljen je MAMFORCE STANDARD te je Agencija tako postala prva organizacija iz javnog sektora koja je dobila taj standard kao potvrdu za provedbu obiteljskih i rodnih politika.

Analizom provedenih mjera i ostvarenih postignuća, Agencija je ostvarila pravo na napredni MAMFORCE STANDARD koji joj je dodijeljen u prosincu 2017. godine.

 

Sažetak

logo rgb.jpg

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.