O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Popis pojmova korištenih na stranici

U pojmovniku se nalazi 2 zapisa.
Pretražite pojmove
Počinje sa Sadrži Točan pojam

Kategorije

Svi A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P R S Š T U V Z Ž
Pojam Definicija
Inozemna visokoškolska kvalifikacija

Podrazumijeva formalan naziv za određenu razinu odnosno stupanj stečenih znanja, vještina i kompetencija koji se dokazuje inozemnom diplomom ili drugom javnom ispravom koju izdaje nadležna ustanova. Da bi se neka inozemna kvalifikacija smatrala inozemnom visokoškolskom kvalifikacijom, ona kao takva (visokoškolska) treba biti definirana u državi izdavanja i njome se potvrđuje uspješno završen inozemni visokoškolski program.

Ishodi učenja

Kompetencije koje je osoba stekla učenjem i dokazala nakon postupka učenja, a opisuju što student treba znati, razumjeti i moći napraviti nakon uspješna završetka procesa učenja. Povezani su s mjerljivim pokazateljima razina ("level descriptors") u nacionalnim i europskim kvalifikacijskim okvirima.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.