O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

Popis pojmova korištenih na stranici

U pojmovniku se nalazi 5 zapisa.
Pretražite pojmove
Počinje sa Sadrži Točan pojam

Kategorije

Svi A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P R S Š T U V Z Ž
Pojam Definicija
Diploma mill

Organizacija ili institucija koja izdaje kvalifikacije za određenu naknadu, a uz nedovoljne ili nepostojeće kriterije za provjeru kompetencija studenata na odgovarajućoj razini obrazovanja.

Diplomski studij

Na diplomskome sveučilišnom studiju, koji u pravilu traje od jedne do dvije godine, stječe se od 60 do 120 ECTS bodova. Ukupan broj bodova koji se stječu na preddiplomskom i diplomskom studiju iznosi najmanje 300 ECTS bodova.

Djelomična kvalifikacija

Kvalifikacija koja sama po sebi ne ispunjava uvjete za pristupanje tržištu rada i/ili nastavku obrazovanja, nego isključivo uz odgovarajuću cjelovitu kvalifikaciju, odnosno uz jednu ili više drugih odgovarajućih djelomičnih kvalifikacija, u skladu sa standardom cjelovite kvalifikacije.

Doktor znanosti

Završetkom poslijediplomskoga sveučilišnog studija koji u pravilu traje tri godine i na kojem se stječe u pravilu 180 ECTS bodova, osoba stječe akademski stupanj doktor znanosti odnosno doktorica znanosti ili doktor umjetnosti odnosno doktorica umjetnosti uz naznaku znanstvenog odnosno umjetničkog polja i grane, u skladu s propisom kojim se uređuju znanstvena i umjetnička područja, polja i grane.

Dopunska isprava o studiju

Detaljan pregled postignuća studenta koji se izdaje zajedno s pripadajućom svjedodžbom ili diplomom.

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.