O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

AZVO vijesti

Predstavnice Agencije za znanost i visoko obrazovanje su i ove godine sudjelovale na redovitom godišnjem sastanku National Academic Recognition Information Centres in the European Union (NARIC) mreže koji se održao 21. studenog 2023. godine u organizaciji Europske komisije u virtualnom okruženju.

Tijekom plenarnog dijela sastanka predstavljene su tekuće aktivnosti Europske komisije, Vijeća Europe, UNESCO-a, ENIC biroa i NARIC savjetodavnog odbora. Tijekom radnog dijela sastanka, predstavnici NARIC centara su izvijestili o poduzetim koracima u implementaciji automatskog priznavanja inozemnih obrazovanih kvalifikacija u svojim zemljama te su potom održane grupne rasprave na temu A European Quality Assurance and Recognition System.

Sastanak je okupi 60 predstavnika NARIC mreže i uvijek je važan i zanimljiv događaj te dobra prilika za razmjenu dobre prakse i informacija među NARIC centrima.

Dnevni red godišnjeg NARIC sastanka

enic naric logo 2022 V2

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.