O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

AZVO vijesti

Agencija za znanost i visoko obrazovanje, u suradnji Europskim blockchain partnerstvom provodi pilot projekt CroEduPass na Europskoj blockchain servisnoj infrastrukturi (EBSI).

Svrha je projekta omogućiti olakšanu prijavu studija putem Nacionalnog informacijskog sustava prijave na diplomske studije (NISpDS) i povećati broj studenata iz EU koji svoj studij na diplomskoj razini nastavljaju u Hrvatskoj. Cilj je omogućiti prijavu studija bez papirologije stranim studentima te učiniti Hrvatsku primamljivim odredištem za nastavak akademskog obrazovanja. Projekt je započeo je u srpnju 2021. i traje do travnja 2022. godine.

Europska blockchain servisna infrastruktura (EBSI) zajednička je inicijativa između Europske komisije i Europskog blockchain partnerstva (EBP) za isporuku prekograničnih javnih usluga na cijelom EU-u korištenjem blockchain tehnologije.

EA Banner

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.