O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

AZVO vijesti

Agencija za znanost i visoko obrazovanje objavila je Strategiju za razdoblje od 2021. do 2025. godine.

Glavni su strateški ciljevi u idućem petogodišnjem razdoblju očuvanje relevantnosti vanjskog osiguravanja kvalitete u skladu s društvenim kretanjima te osnaživanje društvene uloge AZVO-a kao promicatelja kvalitete visokog obrazovanja i znanosti.

U skladu s ovim ciljevima i podciljevima, AZVO će i dalje promicati važnost unapređenja osiguravanja kvalitete u visokom obrazovanju i znanosti te će poticati razvoj visokoobrazovnog i znanstvenog sustava koji ima potencijal za pokretanje promjena, inovacija i razvoj cjelokupnog društva. Kroz svoje će aktivnosti dodatno učvrstiti prepoznatljivost i poziciju najvažnije institucije na razini Hrvatske koja brine o kvaliteti visokog obrazovanja i znanosti.

Time će doprinositi i ostvarenju ključne odrednice Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine - ulaganju u ljude i inovacije te drugog strateškog cilja - „Obrazovani i zaposleni ljudi“. Agencija će svojim djelovanjem u nadolazećem strateškom razdoblju doprinositi i ostvarenju ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda (The United Nations Sustainable Development Goals), a naročito četvrtog koji podrazumijeva „uključivo i kvalitetno obrazovanje te promicanje mogućnosti cjeloživotnog učenja za sve“.

Na temelju Strategije izrađuju se godišnji operativni planovi, prati njihova realizacija i dostavljaju izvješća.

Strategiju 2021. – 2025. preuzmite na poveznici.

STRATEGIJA 2021 2025

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.