Skoči do sadržaja

Agencija za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) prolazi treći postupak međunarodnog vanjskog vrednovanja s ciljem obnove punopravnog članstva u Europskoj udruzi za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju (European Association for Quality Assurance in Higher Education – ENQA) i statusa u Europskom registru za osiguravanje kvalitete visokog obrazovanja (European Quality Assurance Register for Higher Education – EQAR).

AZVO je punopravan član ovih udruženja od 2011. godine, a dužan je, kao i druge europske agencije za osiguravanje kvalitete, ovaj postupak proći svakih pet godina u svrhu obnove članstva.

Postupkom se provjerava usklađenost rada AZVO-a s Europskim standardima i smjernicama za osiguravanje kvalitete na Europskom prostoru visokog obrazovanja (Standards and Guidelines for Quality Assurance in the European Higher Education Area – ESG): onima koji se odnose na sam rad Agencije te onima koji se odnose na postupke vanjskog vrednovanja.

Obavezan je dio postupka i posjet međunarodnog neovisnog stručnog povjerenstva kojeg je imenovala ENQA. U skladu s epidemiološkom situacijom, posjet će se obaviti od 7. do 9. lipnja 2021. godine, a u sklopu posjeta održat će se i virtualni sastanci s različitim grupama dionika poput predstavnika visokih učilišta, recenzenata i sl. Molimo sve dionike da se odazovu pozivima na sastanke.

Obveza je AZVO-a, prije posjeta stručnog povjerenstva, izraditi Samoanalizu u kojoj treba objasniti na koji način ispunjava svaki od ESG-a i priložiti dokaze.

Samoanaliza – hrvatski jezik

Samoanaliza – engleski jezik

excl