O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

AZVO vijesti

Briga za psihičku dobrobit studenata i nastavnika treba biti visoko na agendi prioriteta visokih učilišta u uobičajenim okolnostima, a kada su u pitanju izvanredne okolnosti, taj segment upravljanja dobiva i dodatno na važnosti, zaključak je članka pod nazivom The lesson from the corona crisis: care for students and teachers should be the highest priority objavljenog na mrežnoj stranici mreže Global University Network for Innovation (GUNI)

Autorice članka su prof. dr. sc. Jasmina Havranek, v. d. ravnatelja AZVO-a, mr. sc. Mina Đorđević i Željka Plužarić, a temelji se na istraživanju Izazovi u visokom obrazovanju za vrijeme pandemije bolesti COVID-19 i socijalne izolacije: iskustva i potrebe djelatnika visokih učilišta i studenata koje je AZVO proveo tijekom 2020. godine. Tekst se osvrće se na procjene studenata i nastavnika o socijalno-psihološkim aspektima poučavanja u onilne okruženju tijekom izvanrednih okolnosti te njihove potrebe, koje predstavljaju svojevrsne preporuke, prvenstveno visokim učilištima, za postupanja u sličnim situacijama, ako do njih u budućnosti dođe.

Članak je dostupan na poveznici.

guni članak

 

 

 

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.