Skoči do sadržaja

Povodom obilježavanja 20 godina djelovanja, Europska udruga za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju (European Association for Quality Assurance in Higher Education – ENQA) objavila je publikaciju posvećenu unaprjeđenju kvalitete europskog visokog obrazovanja naziva Advancing quality in European higher education: celebrating 20 years of ENQA.

Publikacija sadrži članke koje su izradile agencije članice i pridružene članice ENQA-e, kao i neki od bivših predsjednika ENQA-e, u kojima se promišlja o prošlosti, sadašnjosti te budućnosti ENQA-e. Teme su povezane s osiguravanjem kvalitete visokog obrazovanja u Europi, uloge ENQA-e u njezinu razvoju, iskustvima europskih agencija u ostvarivanju članstva u ENQA-i te budućim smjerovima razvoja osiguravanja kvalitete i mogućoj ulozi ENQA-e u tom razvoju.

U publikaciji je predstavljeno i iskustvo Agencije za znanost i visoko obrazovanje u razvoju učinkovitog sustava osiguravanja kvalitete u Hrvatskoj u članku naziva Development and impact of a quality assurance system – a view from Croatia autora prof. dr. sc. Jasmine Havranek, Irene Petrušić, Željke Plužarić i Ivana Bišćana. U članku se opisuje razvoj sustava osiguravanja kvalitete u Hrvatskoj, njegove specifične značajke i utjecaj na nacionalni sustav visokog obrazovanja i znanosti.

Publikaciju možete preuzeti na poveznici.

20yrs enqa