O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

AZVO vijesti

Edukacija za izradu samoanalize namijenjena predstavnicima visokih učilišta koja sudjeluju u reakreditaciji u 2021. godini održana je u utorak 27. listopada 2020. godine, u organizaciji Agencije za znanost i visoko obrazovanje (AZVO). S obzirom na epidemiološku situaciju te u skladu s preporukama nadležnih tijela, edukacija je održana online.

„AZVO trenutno provodi mješoviti, odnosno hibridni model reakreditacije, što podrazumijeva kombinaciju vrednovanja online i uživo. Ne možemo znati što nas očekuje u idućoj godini, ali nadamo da ćemo što veći broj vrednovanja moći odraditi onako kako smo to i do sada radili, na terenu. Do tada, nastavljamo kako nam prilike dopuštaju, poštujući pritom sve profesionalne standarde“ u uvodnom je obraćanju poručila prof. dr. sc. Jasmina Havranek, v.d. ravnatelja AZVO-a.

Stručni dio edukacije otvorila je Ivana Borošić, načelnica Odjela za akreditaciju u visokom obrazovanju koja je pojasnila sam postupak reakreditacije i sustav ocjenjivanja, dok su mr. sc. Sandra Bezjak, pomoćnica ravnateljice za visoko obrazovanje i Marina Grubišić načelnica Odjela za analitiku i statistiku obrazložile standarde vrednovanja kao i detalje vezane uz informacijski sustav Mozvag.

Postupak reakreditacije predstavljen je iz tri različita ugla: perspektivu Akreditacijskog savjeta (AS) iznijela je prof. dr. sc. Sonja Vila, predsjednica AS-a, dok je pogled članice stručnog povjerenstva predstavila prof. dr. sc. Sunčica Oberman Peterka s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku. Konkretno iskustvo reakreditacije iz perspektive visokog učilišta podijelila je izv. prof. dr. sc. Anita Domitrović s Prometnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Na ovom virtualnom događanju sudjelovalo je oko 70 predstavnika visokih učilišta koja će postupak reakreditacije proći u idućoj godini.

Prezentacije

Ivana Borošić - Postupak reakreditacije visokih učilišta

Mr. sc. Sandra Bezjak, Marina Grubišić - Standardi  za  vrednovanje  kvalitete  sveučilišta  i  sastavnica sveučilišta  u  postupku reakreditacije  visokih  učilišta i informacijski sustav 

Prof. dr. sc. Sonja Vila - Postupak reakreditacije iz perspektive Akreditacijskog savjeta

Izv. prof. dr. sc. Anita Domitrović - Postupak reakreditacije iz perspektive visokog učilišta

Prof. dr. sc. Sunčica Oberman Peterka - Postupak reakreditacije iz perspektive  člana stručnog povjerenstva

Radionica  Radionica 4   

 

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.