O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

AZVO vijesti

Agencija za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) provodi postupke inicijalne akreditacije studijskih programa veleučilišta i visokih škola te privatnih sveučilišta u skladu sa Zakonom o osiguravanju kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju i Pravilnikom o sadržaju dopusnice te uvjetima za izdavanje dopusnice za obavljanje djelatnosti visokog obrazovanja, izvođenje studijskog programa i reakreditaciju visokih učilišta.

Postupak inicijalne akreditacije provodi se prema modelu i dokumentima koji su uspostavljeni prije gotovo deset godina te je uočena potreba da se navedeni model unaprijedi u skladu sa stečenim iskustvima i povratnim informacijama dionika koje su kontinuirano prikupljane te u skladu s najnovijim trendovima i primjerima dobre međunarodne prakse.

Stoga je AZVO u suradnji s Akreditacijskim savjetom izradio prijedlog unaprijeđenog modela inicijalne akreditacije. Unaprijeđeni je model usklađen s ESG-jem 2015. i Zakonom o HKO-u, tj. sadrži ugrađene sve glavne elemente potrebne za primjenu alata HKO-a u slučaju inicijalne akreditacije koju provodi AZVO.

Model je usvojen na sjednici Akreditacijskog savjeta te je u ponedjeljak, 19. listopada 2020. g. otvorena javna rasprava o nacrtima dokumenata:

  • Standardi za vrednovanje kvalitete studijskih programa u postupku inicijalne akreditacije
  • Postupak inicijalne akreditacije za izvođenje studijskog programa
  • Tablice za postupak inicijalne akreditacije za izvođenje studijskih programa

Cilj je javne rasprave prikupiti prijedloge i komentare zainteresirane javnosti o navedenim nacrtima prijedloga dokumenata.

Pozivaju se svi zainteresirani da dostave svoje prijedloge i komentare na nacrte dokumenata pomoću priloženih obrazaca sudjelovanja u savjetovanju do 17. studenoga 2020. godine na adresu elektroničke pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Očitovanja koja nisu dostavljena na priloženim obrascima te ona primljena nakon 17. studenoga 2020. godine, neće se razmatrati.

Kontakt na koji se zainteresirana javnost može obratiti za dodatne upite:

mr. sc. Sandra Bezjak
pomoćnica ravnateljice za visoko obrazovanje
01 6274 811
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

usklicnik

Dokumenti:

1.   Nacrt prijedloga dokumenta Standardi za vrednovanje kvalitete studijskih programa u postupku inicijalne akreditacije

1.a Obrazac sadržaja dokumenta za savjetovanje - Standardi za vrednovanje kvalitete studijskih programa u postupku inicijalne akreditacije

1.b Obrazac sudjelovanja u savjetovanju - Standardi za vrednovanje kvalitete studijskih programa u postupku inicijalne akreditacije

2.   Nacrt prijedloga dokumenta Postupak inicijalne akreditacije za izvođenje studijskog programa

2.a Obrazac sadržaja dokumenta za savjetovanje - Postupak inicijalne akreditacije za izvođenje studijskog programa

2.b Obrazac sudjelovanja u savjetovanju - Postupak inicijalne akreditacije za izvođenje studijskog programa

3.   Nacrt prijedloga dokumenta Tablice za postupak inicijalne akreditacije za izvođenje studijskih programa

3.a Obrazac sadržaja dokumenta za savjetovanje - Tablice za postupak inicijalne akreditacije za izvođenje studijskih programa

3.b Obrazac sudjelovanja u savjetovanju - Tablice za postupak inicijalne akreditacije za izvođenje studijskih programa.

 

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.