O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

AZVO vijesti

Agencija za znanost i visoko obrazovanje donijela je Odluku o načinu provođenja postupaka vanjskog vrednovanja za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2.

AZVO će, za vrijeme epidemije bolesti COVID-19 i dok epidemiološke okolnosti dozvoljavaju, redovito provoditi postupke vanjskog vrednovanja na način određen općim aktom Agencije (na klasičan način).

U skladu s Odlukom, AZVO će zasebno procjenjivati svaki pojedini predmet i postupak vanjskog vrednovanja te procjenjivati jesu li ispunjeni uvjeti za redovito provođenje, a odluku o tome jesu li uvjeti ispunjeni, donijet će Akreditacijski savjet, stručno vijeće AZVO-a.

U slučajevima kada Akreditacijski savjet donese odluku da nisu ispunjeni uvjeti za redovito provođenje postupka vanjskog vrednovanja, primijenit će se mješoviti (hibridni) model koji podrazumijeva provođenje dijela postupka putem videoveze (online), dok se ostatak postupka provodi na klasičan način.

U iznimno teškim okolnostima te u slučaju kad epidemiološke okolnosti to zahtijevaju, cijeli posjet visokom učilištu i/ili znanstvenoj organizaciji može se održati putem videoveze (online) o čemu odluku također donosi Akreditacijski savjet.

U slučajevima kada nije moguće provesti postupak vanjskog vrednovanja na nijedan od opisanih načina, postupak vanjskog vrednovanja će se odgoditi o čemu također odlučuje Akreditacijski savjet.

AZVO će sve svoje aktivnosti provoditi i prilagoditi u skladu s preporukama i odlukama Stožera civilne zaštite RH, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kao i drugih nadležnih tijela.

Odluka o načinu provođenja postupaka vanjskog vrednovanja za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 stupila je na snagu 15. rujna 2020. godine usvajanjem Akreditacijskog savjeta i primjenjuje se do opoziva.

Odluka je dostupna na poveznici.

usklicnik

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.