O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

HKO

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

AZVO vijesti

Konačne rang-liste za upis kandidata na studijske programe visokih učilišta u jesenskom roku akademske godine 2020./2021. objavljene su na mrežnoj stranici www.postani-student.hr u četvrtak 17. rujna 2020. godine.

U jesenskom je upisnom roku ponuđeno bilo 685 studijskih programa s ukupno 14 003 upisnih mjesta. Prijavilo se 6 053 kandidata, a pravo upisa ostvarilo ih je 4 170.

Prema omjeru broja prijava prvog prioriteta i kvote*, među preostalim studijskim programima, najpoželjniji su bili:

  • Gluma, Akademija dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu
  • Promet, Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu
  • Ekonomska politika i regionalni razvitak, Financijski menadžment, Marketing, Menadžment, Poduzetništvo, Poslovna informatika, Ekonomski fakultet Sveučilišta u Osijeku.

Ukupno najveći broj prijava prvog prioriteta imali su studijski programi:

  • Gluma, Akademija dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu
  • Promet, Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu
  • Pravo, Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Podsjećamo, prema podacima Središnjeg prijavnog ureda Agencije za znanost i visoko obrazovanje, u ljetnom upisnom roku ponuđeno je bilo 866 studijskih programa s ukupno 39 993 upisnih mjesta. Prijavljeno je bilo 32 894 kandidata, a pravo upisa ostvarilo je njih 27 036.

Sve dodatne informacije o prijavama i upisima na studijske programe visokih učilišta u Hrvatskoj možete pronaći na mrežnim stranicama www.studij.hr i www.postani-student.hr

Popis visokih učilišta s brojem ostvarenih prava upisa dostupan je na poveznici.

*Nisu prikazani studiji s kvotom manjom od 10.

 

usklicnik

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.