O nama

Visoko obrazovanje

Znanost

Vrednovanja

Ured ENIC/NARIC

Publikacije

Radionice

AZVO vijesti

Konferencija "Vrednovanje doktorskih studija u RH – pregled reakreditacije" u organizaciji Agencije za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) održat će se u srijedu 23. rujna 2020. godine u dvorani Centra znanja, kreativnosti i inovacija – HUB385 (Petračićeva 6, Zagreb) s početkom u 10 sati.

Jedan je od ključnih zadataka znanosti i  visokog obrazovanja osiguravanje visoke razine kvalitete što je okosnica rada Agencije za znanost i visoko obrazovanje. Na ovoj konferenciji naglasak će biti na vanjskom vrednovanju doktorskih studija u RH, odnosno prikazu ključnih nalaza reakreditacije doktorskih studija u Hrvatskoj koje je AZVO proveo od 2016. do 2019. godine. U sklopu toga predstavit će se publikacija Pregled reakreditacije doktorskih studija u RH koja daje osvrt na prednosti i izazove doktorskog obrazovanja radi daljnjeg razvoja njihove kvalitete i ostvarivanja značajnijeg utjecaja u nacionalnom i međunarodnom kontekstu. Na primjerima dobre prakse te  u panel-raspravi ključnih dionika iz sustava visokog obrazovanja i znanosti  sagledat će se postojeće stanje i perspektiva doktorskih studija u Republici Hrvatskoj.

Konferenciju će otvoriti prof. dr. sc. Jasmina Havranek, v. d. ravnatelja AZVO-a, prof. dr. sc. Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja i prof. dr. sc. Sonja Vila, predsjednica Akreditacijskog savjeta AZVO-a.

Ključne teme konferencije:

 • predstavljanje publikacije Pregled reakreditacije doktorskih studija u RH
 • analiza ishoda reakreditacije doktorskih studija
 • nalazi stručnih povjerenstava u postupku reakreditacije
 • stanje i izazovi doktorskih studija u RH.

Kako se prijaviti?

 • Za prijavu je potrebno ispuniti obrazac na poveznici do 21. rujna 2020. godine do 16 sati.
 • Sudjelovanje uživo moguće je samo uz prijavu na poveznici te će se popis sudionika popunjavati prema redoslijedu prijave.
 • U slučaju odustajanja od sudjelovanja, molimo prijavljene da nas na vrijeme obavijeste kako bi se mjesto ustupilo drugom sudioniku.
 • Potvrdu i završnu inačicu programa svi će sudionici dobiti u utorak, 22. rujna 2020.

Važne informacije za sudionike konferencije povezane s epidemijom virusa COVID-19

 • Konferencija će se održati prema epidemiološkim mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) zbog čega je obavezno nošenje maski, mjerenje tjelesne temperature prije ulaska u dvoranu, a ulaz neće biti dopušten osobama s povišenom tjelesnom temperaturom.
 • Molimo da osobe koje osjećaju bilo kakve simptome, poput povišene temperature, respiratornih poteškoća i slično, ne dolaze na događanje.
 • U konferencijskoj dvorani bit će osigurana udaljenost među sudionicima, a broj sudionika ograničen je na 30.

Za sve koji žele pratiti konferenciju, a ne mogu fizički sudjelovati, organiziran je prijenos uživo na mrežnoj stranci AZVO-a. Ako želite postaviti pitanje nekome od sudionika konferencije, pošaljite nam ga e-poštom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. prije ili tijekom konferencije ili putem Facebook stranice AZVO-a.

Konferencija je organizirana u sklopu projekta SKAZVO (Unapređenje sustava osiguravanja i kvalitete visokog obrazovanja 2016. – 2020.) koji je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskoga socijalnog fonda (Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.).

Program konferencije

naslovnica sinteza ds

Ove internetske stranice koriste kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete podesiti u svojem internetskom pregledniku. Više o kolačićima i načinu kako ih koristimo te načinu kako ih onemogućiti pročitajte ovdje. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.